Karabacak Seminerlerine Devam Ediyor…


 

Sitemizin köşe yazarı Eğitimci Yazar M. Emin Karabacak seminerlerine devam etmektedir. Geçtiğimiz haftalarda Fatih Kuran Kursu öğrencileri ile Karatay Vali Kemal Katıtaş İlkokulunda öğrenci ve öğrenci velileriyle buluşan Karabacak; 9 Mart'ta da Karatay İlhan Nuran Keskin İlkokul ve ortaokul öğrenci ve öğrenci velileriyle buluştu.

Öğrencilere verimli ders çalışma ve başarılı olmanın yoları yanında başarının önündeki engellerle de mücadele konusunda bilgi verdi. Öğrencilere verimli ders çalışma teknikleri, sınav kaygısı, sınav kaygısını azaltmada göz ve nefes egzersizlerini uygulamalı olarak anlattı. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan karabacak ardından veli seminerine geçti.

Gazetemizin köşe yazarı Karabacak veli seminerlerinde de çocukların okul başarının önündeki en büyük engel olan "Haram lokma, beddua ve yüksek beklenti" konularında bilgi verdi.

 Karabacak; "Çocuklarının bu dünyada rahat edebilmeleri için her fedakârlığı yapan anne babalar, çocuklarının dini eğitimleri söz konusu olunca aynı hassasiyeti göster(e)memektedirler. Oysa verilecek iyi bir dini eğitim, çocukları olduğu kadar anne babaları da hem sorumluluktan kurtaracak hem de ahiretleri için kurtuluşlarına neden olabilecektir."der.

 Bunun yanında çocukların başarısını artırmak için anne babalar düşen görevler hakkında bilgi veren Karabacak, seminer sonunda öğrenci velilerinin sorularını cevapladı.

 Programının ardından "Çocuklara Allah ve Namazı Bilinçaltında Sevdirebilmek,    Tabakları Ayırdık Çocuklar Söz Dinlemez Oldu, Bayramlık İstemeyen Çocuklar, Bilinçaltı Aptaldır Şakadan Anlamaz" kitaplarını imzalayan karabacak gazetemizin muhabirine verdiği demeçte seminerlerinin 17 Mart'ta Çumra Saliha Onbaşı İlkokulu'nda 31 Mart'ta Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu'nda ve nisan ayındaki Kutlu Doğum Haftasın da  Karatay Kuvayı Milliye İlkokuluyla devam edeceğini ifade etti.

 

Previous
Next Post »